Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Katsav se iselio iz predsjedničke rezidencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Moshe Katsav napustio je jučer navečer predsjedničku rezidenciju Beit Hanassi u Jeruzalemu, a djelatnici njegova ureda kažu kako se ne namjerava vratiti sve dok traje njegova suspenzija, prenosi Jerusalem Post.

Katsav je u ponedjeljak stigao u rezidenciju u kojoj je živio posljednjih šest i pol godina iz svoje privatne kuće u Kiryat Malachiu, uzeo osobne stvari i razgovarao s djelatnicima ureda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Katsav pristao na kompromis i izbjegao zatvorsku kaznu Slika nije dostupna Seks skandal izraelskog predsjednika

Njegova selidba uslijedila je nakon što je državni tužitelj Menehem Mazuz u utorak izjavio da se Katsav "ne pridržava zakona o privremenom prekidu predsjedničke dužnosti tijekom policijske istrage", piše list.

Pojasnio je da se radi o tome da jedna od četiri žene koje ga
optužuju za seksualno zlostavljanje i dalje radi u rezidenciji i da bi djelatnici ureda koje je ispitala policija mogli posvjedočiti da je izložena zastrašivanju.

Mazuz je dodao kako vjeruje da Katsav i dalje prima plaću, najveću koju ima neki državni službenik u Izraelu, te da koristi službeni automobil, navodi Jerusalem Post.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene