Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena nije problem

Katarski emir kupio Odisejev otok Itaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Itaka, otok Odiseja, junaka istoimenog grčkog epa, prodan je katarskom emiru za 8,5 milijuna eura.

Hamad bin Kalifa al Tani, je na Itaku i pet susjednih otoka došao prije četiri godine, kad je dobio ideju da ih kupi. Prvi od otoka, Oksia, koji je bio u vlasništvu Grčko-australske tvrtke s početne cijene od sedam milijuna eura spušten je na pet milijuna eura. Vrlo brzo su i vlasnici preostalih pet otoka našli zajednički jezik s emirom i prodali mu svoje otoke.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

>> Riješen misterij fantomskog otoka u Južnom Pacifiku

Denis Grivas čija obitelj je bila vlasnik preostalih pet otoka već 150 godina, kaže da je sretan što su ih prodali, jer su ih gušili grčki porezi na imovinu. Emirovi planovi za navedene otoke uključuju izgradnju palača za njegovo 24-ero djece i tri supruge.

Problem, međutim, predstavlja grčki zakon koji određuje da bez obzira na veličinu posjeda, kuća ne može biti veća od 250 kvadrata. Emir na to kaže kako samo njegov WC ima toliku površinu, prenosi Guardian.

Ovo nije prvi put da je Katar pokazao interes za Grčku. Prije tri godine bili su spremni uložiti pet milijardi eura u tu zemlju, ali ih je spriječila grčka birokracija. Prošlog tjedna grčki premijer je posjetio Katar kako bi obnovio interes te zemlje za investicije.

Emir je planirao kupiti i otok milijardera Onazisa - Skorpios, ali nasljednici nisu htjeli soustiti cijenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene