Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne može zauvijek biti ovako''

Katar poziva na smirivanje napetosti između SAD-a i Irana: ''Eskalacija neće koristiti nikome u regiji''

Šeik Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani (Foto: AFP)
Šeik Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani (Foto: AFP) Foto: Afp
Katar i druge zemlje razgovarale su s Iranom i Sjedinjenim Državama o smirivanju situacije, izjavio je u nedjelju katarski ministar vanjskih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman al-Tani i pozvao je dvije strane da se sastanu i nađu kompromis.

"Vjerujemo da bi u jednom trenutku trebalo doći do sastanka - ne može zauvijek biti ovako", rekao je on novinarima u Londonu. "Budući da ne žele daljnju eskalaciju, trebali bi smisliti ideje koje će otvoriti vrata."

Pročitajte i ovo Iranska vojska zaplijenila teretni brod Eskalacija sukoba? VIDEO Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom, brzo stigao odgovor: ''Snosit će posljedice'' Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje

Šeik Mohamed rekao je da nekoliko zemalja, među kojima su Katar, Oman, Irak i Japan, poziva dvije strane na smirivanje napetosti.

"Sve su te zemlje zabrinute do čega bi mogla dovesti eskalacija", kazao je.

"Pokušavamo premostiti jaz i uspostaviti konverzaciju između dviju strana jer eskalacija neće koristiti nikome u regiji", istaknuo je.

Iran i SAD ušli su u još snažniju konfrontaciju proteklog mjeseca, godinu dana nakon što se Washington povukao iz dogovora između Irana i globalnih sila da se obuzda nuklearni program Teherana u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija.

Napetosti su porasle nakon što je Washington ponovno uveo ekonomske sankcije Teheranu i poslao snage na Bliski istok kao odgovor na mogući napad Irana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene