Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Katalonija će primijeniti zakon o referendumu koji poziva na proglašenje neovisnosti ako referendum pokaže da je većina glasača za takvu opciju, rekao je katalonski predsjednik Carles Puigdemont u televizijskoj emisiji emitiranoj u nedjelju.


"Proglašenje neovisnosti, koje mi ne nazivamo 'jednostranim', predviđeno je zakonom o referendumu kao primjena rezultata. Primijenit ćemo ono što nalaže zakon", rekao je katalonski lider za katalonski televizijski kanal TV3.

Vezani članci Slika nije dostupna Katalonci tajnoviti: Svi očekivali da će proglasiti neovisnost, ali nisu. Što se događa? Slika nije dostupna Katalonski čelnik poručio: "Katalonija će proglasiti neovisnost u idućim danima"

Prema katalonskom zakonu koji je utro put referendumu održanom 1. listopada, parlament Katalonije trebao bi proglasiti neovisnost te pokrajine u roku od 48 sati nakon što katalonske vlasti službeno proglase rezultate referenduma.

Katalonska vlada priopćila je da se više od 90 posto ljudi koji su izašli na referendum 1. listopada izjasnilo za odcjepljenje od Španjolske, dok su španjolske vlasti referendum proglasile nezakonitim.

Izlaznost na referendum bila je 43 posto. (Hina)