Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o referendumu

Carles Puigdemont: "Katalonija će proglasiti neovisnost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katalonija će primijeniti zakon o referendumu koji poziva na proglašenje neovisnosti ako referendum pokaže da je većina glasača za takvu opciju, rekao je katalonski predsjednik Carles Puigdemont u televizijskoj emisiji emitiranoj u nedjelju.

"Proglašenje neovisnosti, koje mi ne nazivamo 'jednostranim', predviđeno je zakonom o referendumu kao primjena rezultata. Primijenit ćemo ono što nalaže zakon", rekao je katalonski lider za katalonski televizijski kanal TV3.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Madridu - 1 Zabranjeni referendum Tisuće prosvjednika u Madridu tražilo ostavku premijera: "Ni amnestija, ni samoodređenje" Slika nije dostupna "izazov zagovaranja neovisnosti" Španjolska vlada u suradnji s drugim strankama traži odgovor na pitanje Katalonije

Prema katalonskom zakonu koji je utro put referendumu održanom 1. listopada, parlament Katalonije trebao bi proglasiti neovisnost te pokrajine u roku od 48 sati nakon što katalonske vlasti službeno proglase rezultate referenduma.

Katalonska vlada priopćila je da se više od 90 posto ljudi koji su izašli na referendum 1. listopada izjasnilo za odcjepljenje od Španjolske, dok su španjolske vlasti referendum proglasile nezakonitim.

Izlaznost na referendum bila je 43 posto. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene