Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji svjetski šahovski prvak i dužnosnik oporbena pokreta Druga Rusija, Garry Kasparov, podvrgnut je danas gotovo 4-satnom ispitivanju ruskih specijalnih službi o sumnjama da je izražavao ekstremističke stavove.


Kasparov je pozvan u FSB (bivši KGB) zbog izjava s "ekstremističkim" konotacijama na nezavisnoj radio-postaji Echo iz Moskve, kao i u oporbenom dnevnom listu.

Vezani članci Blaženka Divjak i Gari Kasparov (Foto: Dnevnik.hr) Divjak najavila suradnju s Kasparovom: "Šah je idealan alat za poticanje logičkog razmišljanja" Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Sud putem videolinka ispitao majku djece bačene s balkona na Pagu: Nije htjela biti u istoj prostoriji s njihovim ocem

"To je bio vrlo korektan i smiren razgovor. Imao sam dojam da osoba koja vodi ispitivanje (ne znam uostalom je li se radilo o razgovoru ili ispitivanju) slabo vjeruje u optužbe glavnog tužitelja", izjavio je Kasparov novinarima po izlasku.

Govoreći engleski Kasparov je rekao kako je opetovano ranije izrazio svoje protivljenje nasilju i dodao kako se nada da će optužbe protiv njega biti povučene.

"Nemaju razloga, nemaju temelja da nastave s kaznenim optužbama. Ali opet, danas u Rusiji kako znamo nitko nije slobodan", rekao je on.