Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kasparov izašao s ispitivanja o ekstremizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji svjetski šahovski prvak i dužnosnik oporbena pokreta Druga Rusija, Garry Kasparov, podvrgnut je danas gotovo 4-satnom ispitivanju ruskih specijalnih službi o sumnjama da je izražavao ekstremističke stavove.

Kasparov je pozvan u FSB (bivši KGB) zbog izjava s "ekstremističkim" konotacijama na nezavisnoj radio-postaji Echo iz Moskve, kao i u oporbenom dnevnom listu.

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu Slika nije dostupna Obavještajna služba će ispitati Kasparova

"To je bio vrlo korektan i smiren razgovor. Imao sam dojam da osoba koja vodi ispitivanje (ne znam uostalom je li se radilo o razgovoru ili ispitivanju) slabo vjeruje u optužbe glavnog tužitelja", izjavio je Kasparov novinarima po izlasku.

Govoreći engleski Kasparov je rekao kako je opetovano ranije izrazio svoje protivljenje nasilju i dodao kako se nada da će optužbe protiv njega biti povučene.

"Nemaju razloga, nemaju temelja da nastave s kaznenim optužbama. Ali opet, danas u Rusiji kako znamo nitko nije slobodan", rekao je on.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene