Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obveza je'

Karzai će prihvatiti službeni rezultat predsjedničkih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni afganistanski predsjednik Hamid Karzai prihvatit će konačni rezultat prvog kruga predsjedničkih izbora, rekao je u utorak njegov glasnogovornik.

'Moramo čekati da neovisno izborno povjerenstvo (IEC) objavi konačni rezultat i kada se to dogodi, naša je obaveza da ga prihvatimo', rekao je u utorak predsjednikov glasnogovornik na afganistanskoj televiziji. Karzai je posljednjih tjedana odbacivao ideju o održavanju drugog kruga izbora, ali čini se da je ublažio stajalište nakon jakih međunarodnih pritisaka koji ga pozivaju na poštivanje izbornog procesa, kazuju diplomatski izvori.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

Afganistansko izborno žalbeno povjerenstvo (ECC) u svom je izvješću o povredi izbornih pravila na predsjedničkim izborima objavljenom u ponedjeljak naredilo poništenje glasačkih listića sa 210 od 25.450 biračkih mjesta, kao i poništenje 'stanovitog postotka glasova svakog kandidata', što bi moglo dovesti postotak Karzaijevih glasova ispod praga od 50 posto i prisiliti ga na drugi krug. Odluka ECC-a upućena je neovisnom izbornom povjerenstvu (IEC) koje će zatim objaviti službene rezultate izbora održanih 20. kolovoza, vodeći računa o tom poništenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene