Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Tko će biti novi papa?

Kardinali odlučili: Izbor novog pape počinje u utorak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konklave na kojima će kardinalski zbor izabrati nasljednika pape Benedikta XVI. započet će u utorak poslijepodne, objavljeno je danas u Vatikanu.

U Vatikanu je objavljeno kako će konklava, izbor nasljednika Benedikta XVI. na čelu Katoličke crkve, početi u utorak poslijepodne, prenijela je novinska agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas počinju konklave Talijan i Brazilac glavni favoriti za novog Papu? Slika nije dostupna Otkrivamo Detalji o tome kako Vatikan osigurava tajnost izbora novog pape!

Odluku su donijeli kardinali na kongregaciji, održanoj danas u Rimu.

>> VIDEO Vatikan objavio njihove snimke: Evo zašto su važne!

'Osma opća kongregacija kardinala odlučila je da će konklava za izbor pape početi u utorak, 12. ožujka 2013. Misa 'pro eligendo Pontifice' slavit će se ujutro u bazilici Svetog Petra, a poslijepodne će kardinali ući u konklavu', stoji u kratkom priopćenju vatikanske službe za odnose s javnošću.

U složenom postupku izbora nasljednika pape Benedikta XVI., koji je iznenadno odstupio s položaja prošlog mjeseca, sudjelovat će ukupno 115 kardinala, a novi papa postat će kandidat koji dobije dvije trećine glasova kardinala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene