Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnja Karadžićeva prijestolnica Pale, jutros je bilo sablasno prazna. Jaka kiša potjerala je ljude s ulica. Rijetki prolaznici jasno su detektirali anketno pitanje.


Prijeteći pogledi i odbijanje bilo kakve komunikacije. Ne zanima ih kažu Karadžić nego kako preživjeti sa stotinjak konvertibilnih maraka mjesečno.

Vezani članci Mario Jurić razgovara s iznajmljivačicom Martinom Nimac Kalcinom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Porez koji je podigao veliku prašinu: "Potpuno je nemoguće planirati ulaganja" Slika nije dostupna Skrivao original Daytonskog sporazuma i pokušavao ga prodati za oko 380.000 kuna

Ipak bilo je i onih koji su otvoreno progovorili o osobi čije su sulude misli nepovratno uništile desetine tisuća ljudi u Bosni i Hercegovini. Kažu da ih je Radovan branio i obranio a danas ga kako oni tvrde izdajnici u Srbiji prodaju za šaku eura.

Predvorje hotela Holiday in, na početku agresije bilo je stožer Karadžićevog SDS-a. Tadašnji hrvatski član predsjedništva Stjepan Kljujić žestoko se sukobljavao s njim. Danas tvrdi da je Karadžić bio poslušnik kojemu je snagu dalo oružje bivše Teritorijalne obrane. Sve svoje intelektualne frustarcije liječio je mitraljezom - kaže Kljujić.

- Mada je želio glumiti junaka, on nije nikakav junak, on je lažljivac. Nije služio vojsku, piškio je u krevet i uvijek je isticao to nešto epsko, a eto nije imao hrabrosti da izvrši samoubojstvo, rekao je Stjepan Kljujić, član ratnog predsjedništva BiH.

Sarajlije se slažu da je Karadžićevo uhićenje korak bliže ka kažnjavanju krivaca za jedan od najtežih zločina u posljeratnoj Europi. No kažu nikakva kazna ne može biti dovoljna za sve zločine koje je počinio.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju