Snijeg, ilustracija (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)
Snijeg, ilustracija (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell) Foto: Ivo ?agalj/Pixsell

Zbog snijega i popriječenih tegljača u utorak je sasvim zapriječen promet između Sarajeva i Mostara na središnjoj magistralnoj prometnici M-17 u Jablanici. U koloni je, u jednom od automobila, preminuo muškarac.


Hitna pomoć Doma zdravlja je u poslijepodnevnim satima obaviještena da je muškarcu u jednom od automobila u kilometarskoj koloni u Jablanici pozlilo, a kako se doznaje, muškarac je nakon toga i preminuo.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika" Pfizerovo cjepivo, ilustracija BiH treba stići ukupno 2,13 milijuna doza cjepiva: Prva pošiljka je već najavljena

Odmah po pozivu službenici Hitne pomoći iz Jablanice su izašli na lice mjesta i muškarcu ukazali hitnu medicinsku pomoć te prevezli ga u Dom zdravlja.

"Riječ je o muškoj osobi inicijala D.K. (1946.) iz Banja Luke, koji je primljen u hitnu pomoć u Jablanici bez svijesti i bez znakova života, konstatirali smo da je smrt nastupila momentalno", kazala je za portal Avaz dežurna doktorica u Domu zdravlja Jablanica dr. Škobalj Zijada.

Prema njezinim riječima, nesretni muškarac je bio srčani bolesnik te je iz Banja Luke sa svojim prijateljima krenuo u Nevesinje na dodatne zdravstvene preglede.

Promet zatvorila popriječena teretna vozila

Podsjetimo, promet je zatvoren zbog kamiona koji su se zaustavili na cesti. "Zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen je promet na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Jablanica", navodi se u izvješću Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru.

Izvješće kaže kako su ekipe službi za održavanje cesta na terenu, no teško je očekivati kako će se promet uskoro uspostaviti.

"Položaj popriječenih vozila, te intenzivne padaline, značajno otežavaju rad službi", rečeno je.

Poziva se vozače koji su planirali putovanje ovom dionicom, da ga odlože do stabilizacije vremenskih prilika.(Hina)