Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti opći štrajk

Kaos: Grčka opet u štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog reforme mirovina i strogog plana štednje Grci štrajkaju već po četvrti put.

Zbog općeg štrajka u Grčkoj, javni i prijevozni sektor u toj zemlji ponovno su u kaosu, četvrti put od veljače, izvijestili su službeni izvori. Grci ponovno štrajkaju zbog reforme mirovina i strogog plana štednje što ga je usvojila vlada, nakon financijske pomoći koju su toj zemlji obećali EU i MMF.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Velike sindikalne udruge u privatnom sektoru i u javnome sektoru, organiziraju prosvjede u velikim grčkim gradovima. Kao i ranije, komunistička sindikalna udruga Pame održala je prosvjed odvojeno. U središtu Atene razmješteno je 1.700 policajaca. Vlasti su 'bile prisiljene pojačati broj pripadnika snaga sigurnosti kako bi izbjegle ponavljanje drame koja se odvijala na ulicama Atene 5. svibnja', kazao glasnogovornik policije Thanassis Kokalakis.

Javni atenski prijevoz - metro, autobusi i tramvaji potpuno su blokirani. Brodovi u pirejskoj luci jutros nisu isplovili. Još uvijek funkcionira zračni promet, jer su kontrolori zračnog prometa odlučili ne sudjelovati u prosvjedu, objasnivši kako vode računa o 'posljedicama koje će imati turistički sektor'.

Privatne banke u središtu Atene otvorene su, unatoč pozivu na štrajk Udruge zaposlenika banaka, neke škole su zatvorene, a u nekima se nastava odvija. Uz izuzetak zaposlenih na javnoj televiziji, novinari drugih medija nisu se odazvali štrajku, s obzirom na to da njihov sindikat planira održati 24-satni štrajk idući tjedan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene