Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez zaštite, bez straha

KAO PO TRACI Pogledajte kako pešmerga rješava polje puno džihadističkih mina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti su na područjima koja kontroliraju posijali na tisuće improviziranih eksplozivnih naprava, no Kurdi, kako koje područje oslobode, pronalaze te mine i onesposobljavaju ih. Način na koji to rade je šokantan.

Niti jedna eksplozivna naprava nije sigurna za rukovanje, a ponajmanje improvizirana, no to jednog kurdskog pirotehničara niti najmanje ne brine. U videu koji se pojavio na YouTubeu, pripadnik pešmergi kao po traci niže improvizirane eksplozivne naprave i onesposobljava ih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednje upozorenje SAD-a "Svi džihadisti koji se nalaze u Mosulu ondje će i umrijeti" Slika nije dostupna Britanski general "Koalicija ubija džihadiste brže nego što ih IS stvara"

Jednu od njih i pokazuje kameri izbliza, pri čemu se jasno vidi da su sve bombe koje onesposobljava, zapravo napravljene od kuhinjskih lonaca.

Zračne snage, kopnene snage, protuzračna obrana: 'Rusi su nagomilali vojsku u Siriji!

Sve što kurdski brac napravi je to da ih iskopa i prereže žive običnim kliještima. Bombu nakon toga odbaci i krene dalje. Pri tome, ne nosi nikakvu zaštitu, ali ga to niti ne brine, prenosi portal PRI.

Kurdi su u posljednjih godinu dana onesposobili čak 7000 ovakvih improviziranih mina koje su postavili džihadisti.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene