Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Džihadisti su na područjima koja kontroliraju posijali na tisuće improviziranih eksplozivnih naprava, no Kurdi, kako koje područje oslobode, pronalaze te mine i onesposobljavaju ih. Način na koji to rade je šokantan.


Niti jedna eksplozivna naprava nije sigurna za rukovanje, a ponajmanje improvizirana, no to jednog kurdskog pirotehničara niti najmanje ne brine. U videu koji se pojavio na YouTubeu, pripadnik pešmergi kao po traci niže improvizirane eksplozivne naprave i onesposobljava ih.

Vezani članci Slika nije dostupna "Koalicija ubija džihadiste brže nego što ih IS stvara" Slika nije dostupna ŠOKANTNO IZVJEŠĆE "Prekrili su mi lice ručnikom i omotali ga vrpcom"... A onda je uslijedio horor

Jednu od njih i pokazuje kameri izbliza, pri čemu se jasno vidi da su sve bombe koje onesposobljava, zapravo napravljene od kuhinjskih lonaca.

Zračne snage, kopnene snage, protuzračna obrana: 'Rusi su nagomilali vojsku u Siriji!

Sve što kurdski brac napravi je to da ih iskopa i prereže žive običnim kliještima. Bombu nakon toga odbaci i krene dalje. Pri tome, ne nosi nikakvu zaštitu, ali ga to niti ne brine, prenosi portal PRI.

Kurdi su u posljednjih godinu dana onesposobili čak 7000 ovakvih improviziranih mina koje su postavili džihadisti.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook