Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majku i njezinu desetomjesečnu kćer ubio je grizli samo nekoliko metara od njihove kolibe u Kanadi.


Valerie Theoret (37) i njezinu kćer Adele Roesholt u blizini jezera Einarson u ponedjeljak je ubio medvjed. Valeri, inače učiteljica u osnovnoj školi, bila je na porodiljnom dopustu. Vrijeme dopusta sa svojim partnerom Gjermundom odlučila je provesti u kolibi, na parceli za lovljenje životinja koju su iznajmili od države kako bi ondje lovili životinje za krzno.

Gjermund je otišao provjeriti zamke za životinje, ali je stotinjak metara od kolibe imao susret s medvjedom kojeg je upucao i ubio. ''Prilikom povratka u kolibu ispred nje je pronašao tijela svoje supruge i djeteta'', rekao je mrtvozornik zadužen za ovaj slučaj.

''To je veliki udarac. Svi smo potpuno shrvani'', rekao je prijatelj obitelji Remy Beaupre.

Gjermud je inače lovio životinje, a Valeire je dizajnirala i radila proizvode od krzna. Na mjestu nesreće njihova je beba pronađena omotana u narančasto krzno.

Na području Yukona, na kojem su tragično živote izgubile majka i beba, živi oko 7000 grizli medvjeda, ali napadi nisu uobičajeni. Posljednji smrtonosni napad na tom području dogodio se 2006. godine, piše Guardian.

Grizliji inače hiberniraju između listopada i travnja, ali ako je vrijeme toplije, kao što je to slučaj posljednjih nekoliko tjedana u Yukonu, moguće ih je vidjeti kako tumaraju.