Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Kanadi

Smrtonosni napad goleme zvijeri: Majka i beba pronađene mrtve ispred svoje kolibe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majku i njezinu desetomjesečnu kćer ubio je grizli samo nekoliko metara od njihove kolibe u Kanadi.

Valerie Theoret (37) i njezinu kćer Adele Roesholt u blizini jezera Einarson u ponedjeljak je ubio medvjed. Valeri, inače učiteljica u osnovnoj školi, bila je na porodiljnom dopustu. Vrijeme dopusta sa svojim partnerom Gjermundom odlučila je provesti u kolibi, na parceli za lovljenje životinja koju su iznajmili od države kako bi ondje lovili životinje za krzno.

Pročitajte i ovo Medvjed hara slovačkim gradom na sjeveru Slovačke VIDEO Medvjed hara gradom, proglašeno izvanredno stanje: U napadu ozlijeđeno petero ljudi Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Gjermund je otišao provjeriti zamke za životinje, ali je stotinjak metara od kolibe imao susret s medvjedom kojeg je upucao i ubio. ''Prilikom povratka u kolibu ispred nje je pronašao tijela svoje supruge i djeteta'', rekao je mrtvozornik zadužen za ovaj slučaj.

''To je veliki udarac. Svi smo potpuno shrvani'', rekao je prijatelj obitelji Remy Beaupre.

Gjermud je inače lovio životinje, a Valeire je dizajnirala i radila proizvode od krzna. Na mjestu nesreće njihova je beba pronađena omotana u narančasto krzno.

Na području Yukona, na kojem su tragično živote izgubile majka i beba, živi oko 7000 grizli medvjeda, ali napadi nisu uobičajeni. Posljednji smrtonosni napad na tom području dogodio se 2006. godine, piše Guardian.

Grizliji inače hiberniraju između listopada i travnja, ali ako je vrijeme toplije, kao što je to slučaj posljednjih nekoliko tjedana u Yukonu, moguće ih je vidjeti kako tumaraju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene