Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majku i njezinu desetomjesečnu kćer ubio je grizli samo nekoliko metara od njihove kolibe u Kanadi.


Valerie Theoret (37) i njezinu kćer Adele Roesholt u blizini jezera Einarson u ponedjeljak je ubio medvjed. Valeri, inače učiteljica u osnovnoj školi, bila je na porodiljnom dopustu. Vrijeme dopusta sa svojim partnerom Gjermundom odlučila je provesti u kolibi, na parceli za lovljenje životinja koju su iznajmili od države kako bi ondje lovili životinje za krzno.

Vezani članci Angela i Stipe Pletikosa (Foto: Leonard Nincevic/PIXSELL) Stipe Pletikosa i supruga dobili peto dijete: Spol nisu znali do kraja Korgi (Foto: Screenshot/YouTube) Psić u kabanici prvi put šetao po kiši, njegov pad nasmijao je milijune

Gjermund je otišao provjeriti zamke za životinje, ali je stotinjak metara od kolibe imao susret s medvjedom kojeg je upucao i ubio. ''Prilikom povratka u kolibu ispred nje je pronašao tijela svoje supruge i djeteta'', rekao je mrtvozornik zadužen za ovaj slučaj.

''To je veliki udarac. Svi smo potpuno shrvani'', rekao je prijatelj obitelji Remy Beaupre.

Gjermud je inače lovio životinje, a Valeire je dizajnirala i radila proizvode od krzna. Na mjestu nesreće njihova je beba pronađena omotana u narančasto krzno.

Na području Yukona, na kojem su tragično živote izgubile majka i beba, živi oko 7000 grizli medvjeda, ali napadi nisu uobičajeni. Posljednji smrtonosni napad na tom području dogodio se 2006. godine, piše Guardian.

Grizliji inače hiberniraju između listopada i travnja, ali ako je vrijeme toplije, kao što je to slučaj posljednjih nekoliko tjedana u Yukonu, moguće ih je vidjeti kako tumaraju.