Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sankcije su i dalje opcija

Merkel upozorava Putina uoči razgovora o Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski, ruski, njemački i francuski ministri vanjskih poslova počeli su sastanak u Berlinu o obnovi desetodnevnog primirja na istoku Ukrajine.

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je u srijedu Moskvu, uoči razgovora o Ukrajini, da gospodarske sankcije ostaju opcija ako ne podupre mirovne napore, dok snage ukrajinske vlade nastavljaju ofenzivu protiv proruskih pobunjenika.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Ukrajinski, ruski, njemački i francuski ministri vanjskih poslova počeli su u 16,30 sati sastanak u Berlinu o obnovi desetodnevnog primirja na istoku Ukrajine koje po kancelarkinim riječima nije izazvalo 'nikakvu značajnu reakciju' separatista.

'Ne odustajemo od diplomatskog rješenja. No ni izbliza nismo tamo gdje bi trebali biti', rekla je Merkel.

'U vezi sankcija protiv Rusije, zasad smo na drugoj razini i ne možemo isključiti nove', dodala je misleći na mjere protiv ruskih dužnosnika i tvrtki koje Zapad optužuje za podrivanje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

EU i SAD zaprijetile su širenjem sankcija protiv ruskog gospodarstva ako Moskva ne obuzda separatiste na istoku Ukrajine, što Rusije odbacuje.


Velika vojna operacija na istoku Ukrajine: 'Mi ćemo napasti i osloboditi naš teritorij'

Ukrajinska vojska objavila je da su pobunjenici ručnim raketnim bacačem pogodili i oštetili ukrajinski borbeni zrakoplov SU-24. Petorica vojnika, uključujući ukrajinskog graničara, ubijena su od obnove vladine ofenzive u ponedjeljak navečer.

Očekuje se da će ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, ukrajinski Pavlo Klimkin, njemački Frank-Walter Steinmeier i francuski Laurent Fabius razgovarati o prekidu vatre koji ukrajinske vlasti u ponedjeljak nisu htjele produžiti kao i nastavku pregovora Kijeva i pobunjenika te ulozi Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene