Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki tajnik za obranu Aston Carter Karter prošlog tjedna poslao pismo njemačkoj ministrici obrane Ursuli von der Leyen u kojem traži veći vojni doprinos Berlina u borbi protiv Islamske države.


Kancelarka Angela Merkel odbila je zahtjev SAD-a da se Njemačka više vojno angažira u borbi protiv Islamske države.

'Vjerujem da Njemačka ispunjava svoj dio obaveza i ne moramo razgovarati o novim pitanjima koja su povezana s tim', kazala je Merkel u nedjelju za televiziju ZDF, komentirajući pisanje časopisa Der Spiegel da su SAD uputile prošlog tjedna zahtjev Berlinu za snažnije angažiranje u borbi protiv ISIS-a, prenosi Guardian.

Der Spiegel je objavio da je američki tajnik za obranu Aston Carter Karter prošlog tjedna poslao pismo njemačkoj ministrici obrane Ursuli von der Leyen u kojem traži veći vojni doprinos Berlina u borbi protiv Islamske države. Iz ministarstva su potvrdili da je takvo pismo stiglo i da se razmatra njegov sadržaj, ali nikakve detalje nisu otkrili.

Prema pisanju njemačkog magazina, u pismu nema posebnih zahtjeva i istovjetna su zahtjevima koje su SAD poslale ostalim svojim partnerima koji sudjeluju u borbi protiv Islamske države.

Vezani članci Slika nije dostupna NAPADAJU IH JAČE NEGO IKAD Obama poručio vođama IS: 'Vi ste slijedeći' Slika nije dostupna Njemačka vlada odobrila misiju protiv Islamske države u Siriji

Njemački angažman protiv Islamske države u Siriji temelji se na angažiranju do 1200 vojnika i šest zrakoplova 'tornado' koji su podrška francuskom nosaču aviona Charles de Gaulle, no Njemačka ne planira izvršavati zračne udare u Siriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook