Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kanađanin Farell postao zamjenik tužitelja ICTY-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanađanin Norman Farrell preuzeo je danas dužnost zamjenika tužitelja Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), na koju ga je imenovao glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon, priopćio je ICTY.

Farrell je izjavio da tu odgovornost preuzima u trenutku kada Tužiteljstvo vodi najveći broj suđenja od svog nastanka, kao i značajan broj žalbenih postupaka.

Pročitajte i ovo DORH će nadzirati USKOK zbog propusta - 2 nevjerojatan propust uskok-a Ide se u nadzor zbog slučaja Žalac, no iskrsnuo novi problem - spis su poslali EU tužitelju, a zaboravili napraviti kopiju Slika nije dostupna Primio mito Platili mu da odbaci kaznenu prijavu: Podignuta optužnica protiv zagrebačkog tužitelja i još trojice

Uspješno okončanje preostalih predmeta u odobrenim rokovima uz održavanje najviših standarda pravde predstavlja izniman izazov, rekao Farrell izrazivši uvjerenje da će se to postići kontinuiranim naporima osoblja Tužiteljstva, stoji u priopćenju.

Norman Farrell počeo je raditi u Tužiteljstvu 1999. godine, a glavnim pravnim savjetnikom Tužiteljstva postao 2005. godine.

Prije dolaska na ICTY, radio je za Međunarodni odbor Crvenog križa gdje je bio delegat i koordinator zadužen za promoviranje međunarodnog humanitarnog prava u Sarajevu i Adis Abebi te savjetnik za međunarodno kazneno pravo i međunarodno humanitarno pravo u Ženevi.

Od 1988. do 1996. bio je krunski tužitelj (kazneni odjel) Državnog tužiteljstva provincije Ontario u Torontu u Kanadi.

Farrell (49) je diplomirao pravo u Kanadi i ima titulu magistra pravnih znanosti Sveučilišta Columbia u New Yorku. Predavao je međunarodno humanitarno i kazneno pravo na više sveučilišta u Europi i Kanadi te je sudjelovao u specijaliziranoj obuci sudaca i tužitelja iz Indonezije, Sierra Leonea i Kambodže, navodi se u priopćenju ICTY-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene