Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vodite učenike u džamije'

Kanadski učitelji dobili upute kako se boriti protiv islamofobije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi vodič za kanadske učitelje upućuje ih da učenike više vode na izlete u džamije kako bi se upoznali s tom religijom.

Novi vodič za učitelje kojeg je objavila Kanadska komisija za ljudska prava, prošlog tjedna, daje upute kanadskim učiteljima kako da se aktivno bore sa stavovima i komentarima koje učenici mogu čuti u tonu islamofobije, piše Arutz Sheva.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore Mirena Maljković, učiteljica Dnevnik Nove TV donosi detalje Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto''

Novi vodič naziva 'Pomoć učenicima da se nose s traumom povezanom s geopolitičkim nasiljem i islamofobijom', napisan je u suradnji Nacionalnog vijeća kanadskih muslimana i Islamskim društvenim udruženjem.

Svrha novog vodiča je 'pomoć kanadskim učiteljima da bolje razumiju i omoguće podršku studentima koji žive s posljedicama geografskog nasilja i islamofobije' te da 'stvore sigurniji i inkluzivnij i prostor za kanadske muslimanske učenike', stoji u vodiču.

U vodiču su muslimani opisani kao žrtve terorizma koji se odvija u cijelom svijetu te se osuđuju medije za opisivanje muslimana u negativnom kontekstu, nazivajući islamofobiju 'oblikom samonametnute cenzure na slobodu izražavanja koja se bavi geopolitičkim temama'.

Što se prakse tiče, novi vodič upućuje učitelje da 'osiguraju prostor za muslimanske učenike da sa svojim kolegama razgovaraju o svojoj religiji i o svojim osjećajima oko svjetskih događaja koji utječu na njih', kao i to da ih 'tijekom predavanja odvode na izlete u razne džamije, kako bi pomogli u razbijanju stereotipa i pogrešnih informacija oko islama'.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene