Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladić (19) i djevojka (23)

Mladić i djevojka planirali krvavo Valentinovo, policija spriječila masovni pokolj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija ne želi otkriti koje je to mjesto na kojemu mladi planirali pokolj.

Pokolj je bio planiran u subotu na Valentinovo na javnom mjestu u tome gradu na kanadskoj atlantskoj obali a trebali su ga izvesti 19-godišnji Kanađanin i 23-godišnja Amerikanka koji su se zatim kanili ubiti.

Pročitajte i ovo Ante Radonić, astronom U planetariju Osim što je Valentinovo, večeras je poseban događaj što se tiče Mjeseca i Jupitera: Astronomom objasnio o čemu se radi Valentinovo - 3 U braku 70 godina Tajna dugovječne ljubavi: "Lijepa mi je. Moja prva ljubav. Slušamo jedno drugo što je najvažnije"

Sve je počelo u četvrtak kad je policija primila dojavu o "ozbiljnoj oružanoj prijetnji", priopćila je Kanadska kraljevska žandarmerija (GRC) dodajući da je "brzo djelovala" kako bi otklonila prijetnju.

Mlada Amerikanka iz Geneve u Illinoisu, u Sjedinjenim Državama i mladić iz Timberlaea, prigradskog naselja na zapadu Halifaxa "planirali su doći na javno mjesto (...), zapucati na prolaznike a zatim se ubiti", javlja GRC.

Policija je tijekom istrage locirala Kanađanina tijekom noći u petak u kući gdje je pronađen mrtav, dodaje GRC ne navodeći je li osumnjičenik pogođen u razmjeni vatre s policijom ili se ubio.

Pola sata poslije policija je uhitila 23-godišnju Amerikanku na putu prema zračnoj luci u Halifaxu, dok je bila u društvu dvadesetogodišnjaka. Zatim je u petak oko 11.00 sati u Cole Harbouru, južno od Halifaxa, uhićen 17-godišnjak u vezi s planiranjem tog pokolja, rekli su istražitelji.

'Ne bih to nazvao terorizmom'

"Ne bih to nazvao terorizmom", odmah je reagirao zamjenik načelnika policije u Novoj Škotskoj, Brian Brennan, kako bi umirio stanovnike.

To je zapravo "skupina pojedinaca koji su bili u istom stanju duha želeći počiniti gnjusan čin a onda se ubiti", dodao je na tiskovnoj konferenciji.

Da su "uspjeli izvesti svoj plan, najvjerojatnije bi prouzročili velike ljudske gubitke", ocijenio je. Nije htio otkriti koje je to mjesto na kojemu se na Valentinovo okuplja veći broj ljudi, gdje su ti mladi planirali pokolj.

Istražitelji nisu ništa rekli o stupnju umiješanosti dvoje mladih Kanađana u pritvoru. Policija je objavila da je zaplijenila oružje, ne rekavši koje vrste, i novac. "Mislimo da smo priveli sve pojedince umiješane u ovaj slučaj i da je prijetnja neutralizirana", zaključila je kanadska policija koja je u istrazi surađivala s policijom Illinoisa.

Policija je pozvala Kanađane da budu oprezni i da odmah dojave ako vide ili čuju što sumnjivo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene