Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki izbori

Kampanja se bliži kraju, Obama i Romney sve više s biračima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su dana ostala do predsjedničkih izbora u SAD-u, a pravo glasa do sada je iskoristilo desetak milijuna Amerikanaca.

Američke izbore za Dnevnik Nove TV iz SAD-a prati Mislav Bago.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rizničar kampanje u Teksasu Dinastija se nastavlja: U politiku ušao George P. Bush Slika nije dostupna Zahvala timu koji je vodio kampanju Obama opet u suzama: Evo što ga je rasplakalo!

Izborna utrka između aktualnog predsjednika Obame i republikanca Romney još je uvijek neizvjesna. Osim Ohioa, jedna od ključnih država za pobjedu bit će Virginija.

Fredrisbur je tipično američko mjesto. Kuća do kuće, demokrati i republikanci. Ali borba je nemilosrdna. Demokratski birači boje se gubitka prava. 'Ja trebam zdravstveno osiguranje, a nemam ga', rekla je Foresia Maria koja će svoj glas dati Obami.

Siera je samohrana majka dvoje djece. Nije imala zdravstvenu zaštitu za svoje curice do dolaska Obame. No sada želi još nešto. 'Studenti trebaju bolje obrazovanje, a ne mogu si ga priuštiti. Samo jedna knjiga zna koštati i 200 dolara', kaže Siera.

>> Obama i Romney u lovu na neodlučne birače

Tanny Galleri želi povratak republikanca i tradicionalnih vrijednosti. 'Želimo zaštititi našu nevinu djecu, a i pitanje pobačaja predstavlja mi problem', kaže Tanny. Jason Taylor želi radna mjesta i ne zadovoljava ga predsjednik. 'Ako ćemo biti pošteni, Barack Obama nije zatekao odlično stanje, ali ga je i pogoršao', smatra Jason.

Predsjednik završnicu privodi kraju u Virginiji. 'Znam da se ne slažete sa svakom mojom odlukom. Ne slaže se ni Michelle. Ali znate da vam govorim istinu. I što je najvažnije, znate da ću se boriti za vas i vaše obitelji svaki dan kako god znam', kaže Obama. I ruku pod ruku s najboljim demokratskim adutom osim predsjednika.

'Ja sam za predsjednika Obamu, jer njegovi planovi za budućnost su bolji. A to je ono što zaista bitno', kaže Bill Clinton, bivši predsjednik SAD-a. Virginiju su demokrati osvojili prvi puta 2008., nakon 40 godina. Sada ona odlučuje. Virginija je jedan dan tako demokratska, drugi dan republikanska. Ali što je odlučila znat ćemo u utorak.

Predsjedničke izbore u SAD-u 6. studenog možete pratiti UŽIVO na Dnevnik.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene