Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedugo nakon svršetka nogometnog susreta Hrvatska - Austrija na Europskom nogometnom prvenstvu, u starom dijelu Viteza u kojemu žive Bošnjaci kamenjem je napadnuta kolona automobila s hrvatskim svatovima, potvrdila je policija.


Kolona automobila s hrvatskim zastavama kretala se iz centra Viteza prema starome dijelu grada zvanom Mahala koji je naseljen Bošnjacima. Policija tvrdi da su nepoznati počinitelji nešto prije 20 sati bocama i kamenjem zasuli kolonu automobila.

Vezani članci Matko Mimica iz Omiša Šok u Omišu tijekom miniranja: ''Ja pogledam u zrak, čovječe kiša kamenja. Kiša! Ne znam di ću. Šta je ovo, majko mila..." Miniranje brda nad omiškim naseljem Borik VIDEO Zaigrali se eksplozivom? Kamenje letjelo po kućama, oštetilo zidove i automobil: "Sreća da nitko nije prolazio"

U napadu su dvije su osobe lakše ozlijeđene, a na tri automobila učinjena je značajna materijalna šteta.

Pomoć ozlijeđenim osobama koje su zadobile posjekotine od popucalog stakla pružena je u viteškom Domu zdravlja. Očevid su obavili službenici Policijske stanice Vitez, a za počiniteljima se traga.

Načelnik općine Vlado Alilović osudio je incident.

"Nije dobro ako nekome smetaju hrvatske zastave i navijači. To nije razlog za nasilje", ocijenio je načelnik Alilović. Po njegovim riječima, napada je bilo i na navijače koji su nosili hrvatske zastave i bili obučeni u kockaste dresove.