Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u SAD-u

Kakva stravična nesreća: Radnika usisao motor aviona

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Aerodromski radnik koji je bio angažiran u aviokompaniji Delta Airlines poginuo je nakon što je uvučen u motor na pisti međunarodnog aerodroma San Antonio u petak.

Radnik aerodroma San Antonio u Teksasu preminuo je nakon što ga je u petak usisao motor aviona kompanije Delta Air Lines Airbus A319.

Nesreća se dogodila oko 22:25 dok je avion, koji je upravo bio stigao iz Los Angelesa, išao prema terminalu za dolaske, priopćili su iz američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prometa (NTSB).

NTSB navodi da je djelatnika, čiji identitet nije objavljen, usisao upaljeni motor aviona Delta Air Linesa: "NTSB je bio u kontaktu s Deltom. Prikupljamo informacije o incidentu.''

Poginuli radnik bio je zaposlen u kompaniji Unifi Aviation, koja pruža usluge za Deltu i druge avionske kompanije.

"Veoma smo ožalošćeni zbog ovog incidenta. Naša preliminarna istraga pokazala je da smrt radnika nije povezana s našim operativnim procesima, sigurnosnim procedurama i politikama", ustvrdio je Unifi Aviation, piše CBS.

Pokrenuta je istraga o cijelom slučaju.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford uplovio u Split privlači poglede FOTO Najveći nosač zrakoplova na svijetu pred Splitom, pogledajte snimke grdosije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo objavilo video VIDEO Šojgu prvi put u javnosti nakon pobune vagnerovaca, pogledajte gdje se iznenada pojavio

Ovo je najnoviji incident koji se dogodio na tlu jednog američkog aerodroma u posljednjih godinu dana.

Podružnica American Airlinesa kažnjena je s 15.000 dolara zbog smrti radnika zemaljske posade koji je bio usisan u motor jednog od njezinih aviona. 

Courtney Edwards, 34-godišnju majka troje djece, progutao je motor na regionalnom aerodromu Montgomery u Alabami u novogodišnjoj noći.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene