Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divovski primjerci

Mjesecima čekali dozvole za iskope pa u istom danu pronašli dva grumena zlata ''teška'' milijun i pol kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva golema grumena zlata zajedno teže oko 3,5 kilograma, a Brent Shannon i Ethan West pronašli su ih blizu područja na kojemu je 2013. pronađen do sad najveći grumen težak 5,5 kilograma.

Kopači zlata u Australiji pronašli su dva golema grumena zlata vrijedna 1,5 milijuna kuna u samo nekoliko sati, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Ukupne težine 3,5 kilograma pronađena su istog dana u blizini Tarnagulle u državi Victoriji, prenio je u četvrtak Discovery Channel.

Brent Shannon i njegov šogor Ethan West pronašli su grumene za nekoliko sati uz pomoć Ethanova oca Paula Westa.

Grumeni bi mogli postići i do 30 posto veću cijenu ako se za njih zainteresira neki kolekcionar.

"Bilo je na pomalo netaknutom području koje nije eksploatirano", objasnili su.

Dvojac je mjesecima čekao na dozvolu za traganje za zlatom na tom području. West procjenjuje da je tijekom četiri godine našao tisuće malih grumena zlata. Pronašli su ih uz pomoć detektora za metal.

Do sada najveći grumen zlata otkriven je u siječnju 2013. i težio je 5,5 kilograma te je pronađen u blizini Ballarata, sat vremena vožnje od Tarnagulle.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene