Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva brazilska pilota mogla bi biti kažnjena zbog niskog preleta iznad Vrhovnog suda u Braziliji što je uzrokovalo pucanje svih prozora na zgradi.


Niski prelet iznad zgrade brazilskog Vrhovnog suda dva bi pilota mogao koštati i više no što su očekivali. Naime, svojim su manevrom za vrijeme jedne ceremonije izazvali masivne vibracije zbog kojih je popucala staklena fasada na zgradi Suda.

>> Pijani Rusi ukrali avion i otišli u provod!

Vezani članci Tomislav Vacenovski, pukovnik Zapovjednik protupožarne eskadrile za Dnevnik Nove TV: "Letjelo se svim raspoloživim zrakoplovima, na tri lokacije, i bačeno je više od 600 tona vode" Polijetanje zrakoplova (Foto: Arhiva/Dusko Marusic/PIXSELL) U 2020. manje letova i fatalnih nesreća, ali više žrtava od godine prije

Na sreću, nitko nije ozlijeđen, no osim zgrade Suda 'stradali' su i neki prozori na obližnjim zgradama Kongresa. Zrakoplovi Mirage 2000 inače su poznati po tome da mogu postići dvostruko veću brzinu od brzine zvuka, piše Daily Mail.

Prisutni promatrači bili su oduševljeni izvedenim manevrom, no njihovo oduševljenje sigurno nisu dijelili zaposlenici Suda koji su se u tom trenu našli u zgradi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.