Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čija je zemlja?

Velika sramota za malu državu: Napravili gaf prema Iranu i Libiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika sramota zadesila je malu državu kada su Iranu i Libiji dodijelili dozvole za gradnju veleposlanstva na istom mjestu.

Vlasti arhipelaga Komori u Indijskom oceanu u neugodnom su položaju nakon što je Libiji i Iranu dopušteno da na istom zemljištu izgrade svoja veleposlanstava, piše Al Monitor.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

'To je više nego neugodna situacija ili nesporazum. To je veliki gaf', rekao je službenik ministarstva vanjskih poslova koji je želio ostati anoniman.

Nijedna zemlja nije bila zastupljena na sastanku koji se održao u ponedjeljak, na kojem se trebao riješiti ovaj problem, nastao kada je Libija otišla registrirati dozvole za gradnju da bi otkrili kako je zemljište već dodijeljeno Iranu predsjedničkim dekretom 1990-ih.

Kakav gaf! Baracka Obamu u naslovu teksta nazvali crnčugom

U inat jedni drugima, obje su države prošlog tjedna postavile znakove njihovog vlasništva na posjedu distrikta Moroni Hamramba.

'Ovaj posjed pripada veleposlanstvu Islamske Republike Iran', piše na jednom znaku, dok na drugom stoji: 'Vlasništvo veleposlanstva Libije koje je država Komori dodijelila Libiji'.

Vlada se nada da će riješiti nesporazum na način da će svakoj državi dodijeliti drugi posjed na području Bahanija u predgrađu glavnog grada.

'Bojim se da ovo rješenje neće zadovoljiti ni jednu stranu. U svakom slučaju, Iran nam je jasno poručio da ovo nije mala stvar te da oni žele svoju zemlju', dodaje dužnosnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene