Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivi čovjek

Kakav fijasko! Umjesto narko dilera uhitili prodavača automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki uspjeh meksičkih vlasti u borbi protiv moćnih narko kartela pretvorio se u neviđeni fijasko.

Ponosno je meksička mornarica medijima predstavila svoj krupni ulov. Objavili su da je u predgrađu narko obračunima izmučene Guadalajare priveden Alfredo Guzman Salazar, sin šefa jednog od najvećih narko kartela. Nekoliko sati poslije slavlje se pretvorilo u ponižavajući neuspjeh. Otkriven je pravi identitet uhićenih. Umjesto trgovca drogom, pred kamere je izveden 23-godišnji trgovac automobilima Felix Beltran Leon.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Automobili ubijene obitelje nakon napada narkokartela (Foto: AFP) Meksiko zavijen u crno Nakon masakra u kojem je ubijena deveteročlana obitelj uhićen narkobos, u automobilu imao i taoce

>>  Nova ubojstva u Meksiku: Otkriveno 14 osakaćenih tijela

U akciji je uhićen i Felixov 19-godišnji polubrat Kevin. Mornarica je medijima pokazala nekoliko granata, pušaka i pištolja te 135 tisuća dolara. Odvjetnici tvrde da je oružje podmetnuto, dok je novac zarađen nedavnom prodajom kuće. Meksičko je tužiteljstvo objavilo da su testovi potvrdili pogrešnu identifikaciju.

Fijasko bi se mogao odraziti na skorašnje predsjedničke izbore. Popularnost vladajuće Stranke nacionalne akcije pada zbog jačanja nasilja povezanog s drogom. Procjenjuje se da je u proteklih pet i pol godina ubijeno više od 55 tisuća ljudi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene