Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalan policijski trening

Kadete spuštenih hlača gađaju suzavcem i podvrgavaju elektrošokovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javnost u Ekvadoru je zgrožena nakon što je objavljena snimka treninga policijskih novaka. Mladići su vezani, bez majica i spuštenih hlača a nadređeni ih gađaju suzavcem, podvrgavaju elektrošokovima i tjeraju da leže na čavlima.

Direktorica Ekumenske komisije za ljudska prava, časna sestra Elsie Monge, javnosti je pokazala i fotografije na kojima se vidi kako kadeti prolaze i torturu elektrošokovima.

Pročitajte i ovo Sin u Zagrebu ubio majku sin ubio majku Objavljeni detalji teškog ubojstva žene u Zagrebu Ilustracija jezivo otkriće Strava u podzemnoj garaži: Ubijena 19-godišnjakinja pronađena u prtljažniku automobila

'Na fotografijama se vidi da ih stave na površinu s čavlima i onda ih pritišću da im čavli uđu pod kožu. I ne samo to, tretiraju ih i elektrošokovima', kazala je sestra.

Izvještaji govore kako su takvi treninzi sasvim 'normalni' i oubičajeni u policiji jer 'kadeti trebaju očvrsnuti'. No, udruge za ljudska prava upozoravaju kako zbog takvih treninga policajci postaju nasilni.

'To na te ljude utječe tako da im ostaje psihološka trauma i tada oni vjeruju da je normalno da se tako ponašaju i prema ljudima koji su uhićeni i pod njihovom jurisdikcijom', kazao je stručnjak za sigurnost Ricardo Camacho koji je video snimku i objavio, a kopiju je, zajedno s pismom, poslao i predsjedniku Ekvadora Rafaelu Correi.

Vrh policije javnosti se obratio tek s priopćenjem u kojem stoji kako su kaznili trenere kadeta sa snimke 'zbog vezanja i razodijevanja kadeta', no kako je kontakt sa suzavcem jedan od dijelova osnovnog treninga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene