Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brat blizanac opovrgava

Kaczynski u nedjelju ipak neće potpisati Lisabonski ugovor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Poljske Lech Kaczynski neće potpisati Lisabonski ugovor u nedjelju, izjavio je danas njegov brat blizanac Jaroslaw Kaczynski, opovrgnuvši izjavu pomoćnika predsjednika Aleksandera Szczygloa, datu samo nekoliko sati ranije.

'To je sve medijska spekulacija. Ako je Szczyglo zaista to rekao, to znači da je on loše obaviješten. Prema onome što ja znam, a upućen sam, to se neće dogoditi u nedjelju', rekao je Jaroslaw Kaczynski na konferenciji za novinare. Agencija Reuters napominje da je opće poznato da Jaroslaw Kaczynski, čelnik najveće poljske oporbene stranke Pravo i pravda, ima veliki utjecaj na svog brata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

I drugi pomoćnik poljskog predsednika, Pavel Vipih, također je izjavio da ne očekuje da će predsjednik u nedjelju potpisati Lisabonski ugovor.

Šef ureda nacionalne sigurnosti uvjeren u suprotno

Szczyglo, međutim, tvrdi da će Poljski predsjednik Lech Kaczynski potpisati Lisabonski ugovor i tako potvrditi poljsku ratifikaciju. 'Predsjednik održava svoja obećanja. On je nekoliko puta rekao da će u slučaju pobjede 'da' na irskom referendumu i njegova reakcija biti pozitivna", rekao je na televiziji TVN24 šef ureda nacionalne sigurnosti Szczyglo.

Ugovor bi predsjednik najvjerojatnije potpisao nakon povratka iz Vatikana u nedjelju kasno navečer.

Nakon uvjerljive pobjede 'da' na irskom referendumu u petak, samo Poljska i Češka nisu završile proces ratifikacije ugovora o reformama institucija EU-a. Da bi Lisabon stupio na snagu, poljski predsjednik Lech Kaczynski i češki predsjednik Vaclav Klaus, deklarirani protivnik tog ugovora, trebaju potpisati dokument koji su njihove zemlje već ratificirale u svojim parlamentima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene