Obavijesti Video Pretražite Navigacija
diplomatski spor

Skandal na istoku, procurila snimka s uvredama: "Ako ove pi**e to ne izglasaju u Kongresu..."

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol
Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol Foto: Afp
Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol našao se u velikim problemima nakon što je procurila snimka na kojoj naziva američke zakonodavce "pi**ama".

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol muku muči već neko vrijeme s vrlo niskom podrškom javnosti, a nakon što je procurila snimka u kojoj vrijeđa američke zakonodavce, našao se u još većim problemima.

Suk-yeol je u srijedu u New Yorku gostovao na sastanku skupštine Ujedinjenih naroda, i tamo je razgovarao s američkim predsjednikom Joe Bidenom, nakon što je Biden obećao 6 milijardi dolara američke pomoći, prenosi News18.

Međutim, to obećanje još uvijek mora proći izglasavanje u američkom kongresu, što je potaknulo Suk-yeola na nesmotren komentar. "Je li moguće da se Biden neće osramotiti ako ove pi**e ne izglasaju to u Kongresu?", komentirao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pljušte kritike "Uvježbavamo se za borbene operacije velikih razmjera": Dvije velesile u najvećim vojnim vježbama posljednjih godina

Snimka se proširila po društvenim mrežama, a riječ "pi**e" postala je jedna od najupotrebljivanijih u Južnoj Koreji. "Predsjednikove riječi odraz su kulture nacije", napisao je jedan korisnik na internetu.

SAD je ključan ekonomski partner Južnoj Koreji, u kojoj je stacionirano više od 27 tisuća američkih vojnika. Suk-yeol se, zbog ovog komentara, našao pod žestokom paljbom oporbe. "Njegov nepristojan jezik uzrokovao je diplomatski spor", rekao je vođa opozicije Park Hong-keun.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene