Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Južnokorejski predsjednik ide autom na summit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski predjsednik Roh Moo-hyun provest će se autom kroz granicu sa Sjevernom Korejom kad ovaj mjesec bude išao na summit, a neće ići novim vlakom, dogovorile su se dvije strane na pripremnim razgovorima.

Sjeverna i Južna Koreja objavile su prošli tjedan da će se Roh sastati sa sjevernokorejskim čelnikom Kimom Jong-ilom 28. do 30. kolovoza u Pjongjangu i to će u više od pedeset godina biti drugi sastanak na vrhu između nekadašnjih neprijatelja.

Pročitajte i ovo Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Roh će putovati autocestom koja prelazi u Sjevernu Koreju iz grada Munsana na jugu, šezdesetak kilometara sjeverno od Seula, objavljeno je nakon pripremnih razgovora održanih u Kaesongu, sjeverno od granice.

Južna je Koreja predložila da Roh ide vlakom, za razliku od 2000. kad je na prvi summit predsjednik Kim Dae-jung išao rijetkim izravnim letom iz Seula u Pjongjang. Sjeverna je Koreja bez objašnjenja odbila taj prijedlog, kaže se u izvještaju.

Sjeverna i Južna Koreja u svibnju su uvele prvu prekograničnu
željezničku vezu od korejskoga rata 1950.-1953.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene