Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejski dužnosnik navukao je na sebe gnjev političke klase i postao predmet sprdnje građana jer je pred televizijskim kamerama termosice prikazao kao projektile što ih je na otok Yeonpyeong ispalila prošlog tjedna susjedna komunistička Sjeverna Koreja.


Ahn Sang-Soo, predsjednik konzervativne vladajuće stranke Velika nacionalna stranka, pokazao je cilindrične predmete pronađene u bombardiranoj kući na južnokorejskom otoku dan nakon napada u kojem su četiri osobe poginule, a 18 je ranjeno.

Vezani članci Sjednica Vlade HND o napadu vladajućih na medije: "Ovolika količina nepotkrijepljenih tvrdnji ne samo da je sramotna, nego je i opasna" Vuk napao psa Uznemirujuća snimka ledi krv u žilama: Vuk napao psa pred kućom, ubio ga i otkinuo s lanca

Ahn je pred kamere izašao u maskirnoj odori, a kamera je zumirala 'njegove projektile' te je krupni plan svim gledateljima jasno otkrio logo proizvođača termosica.

Na nesretnog se Ahna sručila lava kritika i poruga, a on se branio da je predmete dobio od nekog vodiča koji je i sam bio uvjeren da se radi o projektilima.

>> Južna Koreja očekuje nove napade Sjeverne Koreje

'Nadamo se da je predsjednik Ahn svjestan da njegova uloga nije nasmijavati narod već umiriti ga', rekao je glasnogovornik Demokratske stranke, glavne oporbene stranke. (Hina)