Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A djeluje

Izmislio tuširanje bez vode!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za svoj izum, tuširanje bez vode.

Marishane, 22-godišnji student sveučilišta u Cape Townu, izmislio je proizvod nazvan 'DryBath', gel za suho pranje koji nanesen na kožu djeluje kao voda i sapun.

Izum, koji je nagrađen godišnjom nagradom za studentsku inovaciju, vrlo je koristan u Africi i ostalim nerazvijenim dijelovima svijeta u kojima vladaju niski higijenski standardi i milijuni ljudi nemaju pristup vodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija ISTRAGA U TIJEKU Tragedija u Južnoj Africi: Pronađena 22 tijela u noćnom klubu, stradali imaju od 18 do 20 godina... Slika nije dostupna Razmjeri štete nisu poznati Gori zgrada parlamenta Južnoafričke Republike: Policija uhitila muškarca zbog sumnje da je podmetnuo požar

>> Pijan se otuširao u pogrešnoj kući

Marishane je pojasnio da je na ideju došao jedne zime kada mu je prijatelj rekao da mu se ne da tuširati jer nije bilo tople vode.

'Bio je lijen i u jednom je trenutku upitao 'zašto netko ne izmisli nešto što bi samo nanio na kožu i ne bi se morao tuširati?' Bio je to moj 'eureka' trenutak, rekao je Marishane. (Hina)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene