Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejska vojska na teritorij Sjeverne Koreje baca letke kojima stanovništvo informira o prosvjedima na Bliskom istoku.


Uz to, južnokorejci posebnim balonima šalje i pakete hrane, izjavio je u petak južnokorejski parlamentarac ali vojska nije potvrdila ovu informaciju.

Vezani članci Igla za cijepljenje, ilustracija Južna Koreja istražuje sedam smrtnih slučajeva nakon cijepljenja protiv korone, svi su primili isto cjepivo Slika nije dostupna Kina zabrinuta za situaciju na Korejskom poluotoku

>> Kim Jong-il slavi rođendan: Zrakoplovi bacaju slatkiše i darove

>> Pregovori dviju Koreja završili bezuspješno

Konzervativni zastupnik Song Young-sun rekao je da se ovom kampanjom namjerava ohrabriti stanovništvo Sjeverne Koreje da počne razmišljati o promjenama. On je precizirao da se na sjever šalju paketi sa hranom, lijekovima i radijskim prijemnicima tako da se zakvače za balon i posebnim uređajem otpuste nakon što balon uđe na sjevernokorejski teritorij.

Song Young-sun je rekao da je paketima napisana poruka da ih šalje južnokorejsko ministarstvo obrane i da su sigurni za konzumaciju. Ministarstvo obrane u Seulu nije htjelo komentirati ovu informaciju, napominjući da se pridržava politike da ne komentira osjetljive teme vezane u sjevernog susjeda. (Hina)