Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe u srijedu je izjavio da će možda biti kandidat vladajuće stranke desnoga centra UMP-a na izborima 2012., u malo vjerojatnom slučaju da to ne bude sadašnji predsjednik države Nicolas Sarkozy.


Sarkozyjevi savjetnici kažu kako se on kani kandidirati na izborima u travnju iduće godine, iako mu je popularnost niža nego bilo kojega predsjednika u novije doba i teško će se nositi s ljevicom dok mu biračko tijelo nagriza i kandidatkinja krajnje desnice Marine Le Pen.

'Mislim da je danas najbolji kandidat za našu vladajuću obitelj Nicolas Sarkozy', rekao je Juppe, konzervativni veteran. Juppe je u Sarkozyjevu vladu ušao u studenome kao ministar obrane, a u veljači je postao ministar vanjskih poslova.

Očekuje se da do kraja ove godine Sarkozy objavi hoće li se kandidirati. (Hina)

Vezani članci Nika Fleiss Bivša skijašica Nika Fleiss ulazi u utrku za gradonačelnicu Samobora: "Želim slušati sugrađane, ponudit ću im sebe" Mirando Mrsić Mrsić predstavio svoj program za Zagreb: "Smanjit ću prirez, ali i cijenu vode, komunalne naknade i parkinga"