Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

Juppe se kani kandidirati ako Sarkozy odustane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe u srijedu je izjavio da će možda biti kandidat vladajuće stranke desnoga centra UMP-a na izborima 2012., u malo vjerojatnom slučaju da to ne bude sadašnji predsjednik države Nicolas Sarkozy.

Sarkozyjevi savjetnici kažu kako se on kani kandidirati na izborima u travnju iduće godine, iako mu je popularnost niža nego bilo kojega predsjednika u novije doba i teško će se nositi s ljevicom dok mu biračko tijelo nagriza i kandidatkinja krajnje desnice Marine Le Pen.

'Mislim da je danas najbolji kandidat za našu vladajuću obitelj Nicolas Sarkozy', rekao je Juppe, konzervativni veteran. Juppe je u Sarkozyjevu vladu ušao u studenome kao ministar obrane, a u veljači je postao ministar vanjskih poslova.

Očekuje se da do kraja ove godine Sarkozy objavi hoće li se kandidirati. (Hina)

Pročitajte i ovo Donald Trump širio lažne tvrdnje Još jedna država zabranila Trumpu kandidaturu na američkim predsjedničkim izborima Predsjednica EIB-a Nadia Calviño Nadia Calviño Španjolska ministrica financija nova je čelnica Europske investicijske banke

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene