Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen zahtjev

Jovica Stanišić i preko ljeta ostaje u Scheveningenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće haaškog suda nije odobrilo bivšem šefu Državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću privremeno puštanje na slobodu tijekom ljetne stanke u radu ICTY-ja, koja počinje sutra, priopćio je haaški sud.

Sudsko vijeće navodi u objašnjenju odluke da postoji rizik od pogoršanja Stanišićeva zdravstvena stanja dok je na privremenoj slobodi u Beogradu, što bi spriječilo njegov povratak u pritvor u Scheveningenu i nastavak suđenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Huškačke ratne izjave 72 SVJEDOKA Redala se svjedočanstva o strahu i progonu Slika nije dostupna Šešelj odbio sudjelovanje putem videokonferencije Nije kriv ni za jednu optužbu: 'Šešelj je sada slobodan'

>> Stanišić i Simatović sposobni pratiti suđenje

Stanišić je zajedno s bivšim zapovjednikom Jedinica za specijalne operacije Državne sigurnosti Frankom Simatovićem optužen za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu radi prisilnog i trajnog uklanjanja Hrvata i Bošnjaka iz velikih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine, od kolovoza 1991. do prosinca 1995. godine. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene