Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi u četvrtak je rekao da datum početka konklava za izbor novog Pape i dalje nije određen, objavio je AFP.


'Datum konklava još nije određen', rekao je uz osmijeh Lombardi na redovnoj dnevnoj konferenciji za novinare, dodavši kako je svjestan 'male nervoze' koja okružuje cijelu stvar.

Vezani članci Potres tijekom mise u Petrinji - 3 Dramatičan završetak mise u Petrinji: "Rekao sam vjernicima - idite u miru Božjem, a onda je počelo tresti" Andrej Plenković Plenković nakon mise u Zagrebačkoj katedrali: "Mislim da je sve bilo u okvirima, boravak ovdje je jedna simbolična poruka"

Također je opovrgnuo informaciju koju su mediji prenijeli u srijedu o tome da je u ponedjeljak poslije podne upriličena misa 'za izbor Pape', koja je trebala požuriti organizaciju konklava. Naglasio je da takve mise predvode svećenici, ali nisu automatski 'mise kojima počinju konklave'.

>> Crna lista: 'Nitko od ovih 12 kardinala ne smije biti papa'

Kardinali izbornici (mlađi od 80 godine) i oni koji ne sudjeluju u izboru od ponedjeljka u Rimu pripremaju početak konklava na kojima će se izabrati nasljednik Benedikta XVI, koji je svojevoljno napustio položaj prije točno tjedan dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook