Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se datum

Još se ne zna kad će početi konklave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi u četvrtak je rekao da datum početka konklava za izbor novog Pape i dalje nije određen, objavio je AFP.

'Datum konklava još nije određen', rekao je uz osmijeh Lombardi na redovnoj dnevnoj konferenciji za novinare, dodavši kako je svjestan 'male nervoze' koja okružuje cijelu stvar.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Slika nije dostupna OSMI BOŽIĆ KAO PAPA Papa Franjo održao misu s nikad manje vjernika: ''Božić nas treba natjerati da se osvrnemo...''

Također je opovrgnuo informaciju koju su mediji prenijeli u srijedu o tome da je u ponedjeljak poslije podne upriličena misa 'za izbor Pape', koja je trebala požuriti organizaciju konklava. Naglasio je da takve mise predvode svećenici, ali nisu automatski 'mise kojima počinju konklave'.

>> Crna lista: 'Nitko od ovih 12 kardinala ne smije biti papa'

Kardinali izbornici (mlađi od 80 godine) i oni koji ne sudjeluju u izboru od ponedjeljka u Rimu pripremaju početak konklava na kojima će se izabrati nasljednik Benedikta XVI, koji je svojevoljno napustio položaj prije točno tjedan dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene