Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jordanska ekonomija uvelike ovisi o turizmu, a opsadno stanje u regiji zbog Islamske države nimalo mu ne pomaže.


Jordanski turizam te najpoznatija atrakcija te zemlje, antički grad isklesan u stijenama, Petra, plaćaju skupu cijenu ratovanja s Islamskom državom (IS).

Hoteli, inače krcati, sada zjape prazni, a turisti u Jordan stižu 'na kapaljku'. Jordan se pridružio međunarodnoj koaliciji protiv Islamske države u zračnim napadima na njezine mete u Siriji. No, jordanska će ekonomija imati teške posljedice zbog ratnog stanja u regiji, piše News.com.au.

Vlada Jordana pokušava privući posjetitelje spuštanjem cijena i ukidanjem naknada za dolaske zrakoplovom. No, malo tko sumnja u oporavak jordanskog turizma, dokle god je ratna situacija u susjednim Siriji i Iraku.

Vezani članci Turisti, ilustracija Turiste nije briga što je Hrvatska u crvenom: U zemlji trenutno više turista nego 2019. Rovinj Šampion hrvatskog turizma ni ovog puta nije podbacio: Do kraja rujna očekuju više od 3,2 milijuna noćenja, a ove su se sezone nadmašili sva očekivanja

Izrael će se zidom ograditi i od susjeda s istoka?

Najbolji primjer za to je Petra u kojoj je broj dolazaka prepolovljen sa 800 tisuća na 400 tisuća posjetitelja prošle godine. Osim toga, oni sada radije dolaze na jedan dan zbog čega su zatvoreni mnogi hoteli - od 38 ključ u bravu stavilo je njih devet samo prošle godine.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook