Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jordan želi svoj nuklearni program

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordanski kralj Abdulah II. objavio je kako njegova zemlja napušta 'politiku Bliskog istoka bez nuklearnog programa' i želi razviti vlastiti nuklearne kapacitete za civilne svrhe.

'U cijeloj regiji promijenila su se pravila vezana za nuklearno pitanje', rekao je Abdulah u razgovoru za izraelski list Ha'aretz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema ustupaka oko nuklearnog programa' Slika nije dostupna Motaki: SAD 'nije u položaju' da napadne Iran

'Egipat traži svoj nuklearni program, isto želi i Vijeće za suradnju u Perzijskom zaljevu. Sada i mi tražimo nuklearni program u miroljubive i energetske svrhe', istaknuo je jordanski kralj. Dodao je kako o tome već razgovara sa zapadnim čelnicima.

Neizravno se obraćajući Izraelu i Iranu, Abdulah je sve zemlje pozvao na poštivanje međunarodnih pravila i dopuštanje inspekcije. 

'Želimo biti sigurni da programi služe za dobivanju energije. Ne želimo da se to pretvori u utrku u naoružanju', istaknuo je Abdulah II.

Prva reakcija Sjedinjenih Država bila je načelna. 'SAD generalno želi surađivati sa svim zemljama koje nuklearni program koriste u civilne svrhe, sve dok poštuju međunarodne sporazume o zabrani širenja nuklearnog oružja', izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Gordon Johndroe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene