Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val prosvjeda na Bliskom istoku

Jordan: Premijer razgovara s islamistima, nastavak prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar za sastav nove jordanske vlade Maruf Bahit sastao se u noći sa srijede na četvrtak s čelnicima najveće oporbene stranke, Fronte islamske akcije (FAI) koja je susret ocijenila ‘pozitivnim’, ali je rekla da će i dalje pozivati na prosvjede. Ured privremenog premijera također je ocijenio susret ‘pozitivnim’.

Glavni tajnik FAI-ja Hamzeh Mansur, njegov pomoćnik Nimer Asaf i član izvršnog odbora Zaki Bani Rsheid razgovarali su više od sata s Bahitom čije su imenovanje u utorak kritizirali.‘Susret je bio pozitivan i iskren. To je nova stranica u našim vezama s vladom. Nadamo se da će se ono o čemu smo razgovarali i primijeniti. Dakle, očekujemo konkretne korake’, rekao je član izaslanstva FAI-ja koji nije htio otkriti identitet.

Pročitajte i ovo Eksplozija klora opasan oblak u zraku VIDEO Eksplodirao spremnik pun klora, najmanje 10 ljudi poginulo, na stotine ozlijeđenih: "Bolnice su pune, više nemamo mjesta" Slika nije dostupna U Ammanu izboden njemački turist

>> Jordan: Kralj smijenio premijera zbog loših uvjeta života

Također je otkrio da će se održati i prosvjed koji su islamisti planirali u petak nakon molitve. ‘Nastavljamo prosvjede sve dok ne ishodimo političke reforme’, dodao je. Glavni zahtjev islamista je dopuna izbornog zakona za koji tvrde da je jednostranački i da ih dovodi u nepovoljniji položaj, zbog čega su bojkotirali parlamentarne izbore u studenome.
(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene