Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IS ne popušta

Jodan je spreman učiniti sve da spasi svog pilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordan je "spreman učiniti sve" da spasi život svojeg pilota, kojem IS također prijeti pogubljenjem.

Jordan je u nedjelju snažno osudio ubojstvo drugog japanskog taoca i istaknuo da je Islamska država (IS) odbacila sve napore koje je kraljevina poduzela da ga oslobodi.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

Pripadnici IS-a u subotu su emitirali videosnimku koja navodno prikazuje odrubljivanje glave novinara Kenjija Gota, koji je bio u zatočeništvu zajedno s jordanskim pilotom Mazom al-Kasasbehom.

"Jordanska vlada snažno osuđuje pogubljenje drugog japanskog taoca, koje je izvela teroristička organizacija Daesh", rekao je glasnogovornik jordanske vlade Muhamed al-Moman, koristeći pogrdni arapski naziv za IS.

Glasnogovornik je potom naglasio kako je Jordan "spreman učiniti sve" da spasi život svojeg pilota, kojem IS također prijeti pogubljenjem.

Al-Kasasbeh, kojemu IS prijeti pogubljenjem ako Jordan ne oslobodi iračku džihadisticu Sadžidu al-Rišavi, koja je od 2006. u jordanskom zatvoru, zarobljen je u prosincu nakon rušenja njegovog zrakoplova F-16 nad Sirijom, gdje je sudjelovao u zračnim udarima koje na položaje IS-a izvodi koalicija na čelu sa SAD.

FOTO Istekao ultimatum: Ubili su i njega

Aman će "učiniti sve da spasi svojeg pilota" Maza al-Kasabeha, kazao je al-Momani, kojega prenosi službena agencija Petra dodajući da "sve državne institucije ulažu napore da dobiju dokaz da je (pilot) još na životu kako bi osigurale njegov povratak u zemlju".

"I dalje smo spremni predati zatvorenicu Sadžidu al-Rišavi u zamjenu za povratak našeg sina i heroja", napomenio je al-Momani.

Nezavisni jordanski list Al-Gad izvijestio je u nedjelju da se vode neizravni pregovori između Jordana i IS-a o oslobađanju al-Kasasbeha, ali nije iznio nikakve pojedinosti.

Zasad nema službenih komentara te informacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene