Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suosnivač Applea Steve Wozniak otkrio je detalje o ranim danima tvrtke koju je osnovao s Jobsom.


Suosnivač Applea Steve Wozniak u nedavnom je intervjuu otkrio nove detalje o ranim danima tvrtke i rekao da njegov poslovni partner Steve Jobs 'nije poznavao tehnologiju'.

Vezani članci Poduzetnici, ilustracija Udruženje CROMA proglasilo menadžere i poduzetnike godine: ''Moramo izaći i kao bolji ljudi, ali i kao bolje gospodarstvo'' Slika nije dostupna 'Plakao sam kad sam doznao što mi je Jobs napravio'

65-godišnjak je otkrio da Jobs nije odigrao nikakvu ulogu u dizajniranju Apple I i Apple II računala i umjesto toga samo je 'htio biti važan'.

Wozniak je razgovarao s 14-godišnjom poduzetnicom i vlasnicom YouTube kanala Sarinom Khemchandani.

'Nije poznavao tehnologiju. Htio je biti važan, a važni ljudi su uvijek poslovni ljudi. To je ono što je htio činiti', rekao je govoreći o Jobsovoj ulozi u kreiranju prvih računala.

Mislila je da u garaži ima smeće pa bacila stotine tisuća dolara

Jobsa i Wozniaka je 1971. godine upoznao zajednički prijatelj. Kasnije su odličili osnovati tvrtku. Apple I je hvaljen kao prvo, pravo kućno raćunalo koje je u garaži 1976. sastavio Wozniak. Prodavalo se za 666,66 dolara i napravljeno je 200 komada, piše Daily Mail.

Među ostalim, Wozniak je rekao i da je on htio biti inženjer u laboratoriju poput ludog znanstvenika.

'To je bila moja stvar', rekao je i dodao kako je Apple II bio jedini uspješan Appleov proizvod u prvih 10 godina.

Za ono što je Bill Gates shvatio odmah, Jobsu je trebalo 20 godina

'I napravljen je zbog mojih vlastitih razloga, za mene, prije nego je Steve Jobs znao da postoji. Ja sam ga stvorio i samo je čekao tvrtku', poručio je Wozniak i dodao da je Jobs bio njegov dobar prijatelj - poduzetnik.

A Wozniaku kontroverza nije strana. Kritizirao je tako točnost Siri, obrušio se na pametne satove...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook