Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor na kampiranju

Jezovito: Zubati crvi paraziti ih umalo pojeli žive!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Par iz australske države Victoria zarazio se rijetkom vrstom parazita - crvima koji imaju zube.

Par je bio na kampiranju i nakon što su upecali ribu, odlučili su je pripremiti za jelo. Skuhali su je i pojeli, a ubrzo su započele i njihove muke. Probavne tegobe, povraćanje, temperatura i bolovi u mišićima trajali su nekoliko tjedana. Kad im je koža počela sličiti narančinoj kori napokon su odlučili potražiti pomoć liječnika, piše The Post Cronicle.

Pročitajte i ovo Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu

Liječnike je šokirao nalaz. Zubati crvi počeli su im izjedati unutarnje organe.

'Već sam liječio ljude od ovih parazita, no vjerujem da je ovo prvi takav slučaj zabilježen u Australiji', kazao je dr. Andrew Fuller iz bolnice u gradu Prahranu. 'Moguće je da su s ribom koju su ulovili pojeli ličinke crva. Nakon što su primili kuru antibiotika se oporavljaju.

Kada uđu u ljudsko tijelo zubati crvi mogu ići gdje god žele jer si mogu 'prokrčiti' put izjedanjem dijelova tijela, kazao je dr. Fuller. Kreću se ispod kože i mogu uzrokovati kvržice koje užasno svrbe. Dugi su između jednog i tri milimetra, a u tijelu mogu preživjeti i do 15 godina. Hrane se vitalnim organima, mozgom i leđnom moždinom, a ako ih se ne otkrije na vrijeme mogu uzrokovati smrt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene