Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Par iz australske države Victoria zarazio se rijetkom vrstom parazita - crvima koji imaju zube.


Par je bio na kampiranju i nakon što su upecali ribu, odlučili su je pripremiti za jelo. Skuhali su je i pojeli, a ubrzo su započele i njihove muke. Probavne tegobe, povraćanje, temperatura i bolovi u mišićima trajali su nekoliko tjedana. Kad im je koža počela sličiti narančinoj kori napokon su odlučili potražiti pomoć liječnika, piše The Post Cronicle.

Vezani članci Tuča u Australiji Tuča im probila strop, a onda su shvatili da je šteta još veća nego što su mislili Neredi u Italiji Vlasnik restorana u Italiji pozvao 90 ljudi na večeru: "Možete me uhititi, neću ga više zatvoriti"

Liječnike je šokirao nalaz. Zubati crvi počeli su im izjedati unutarnje organe.

'Već sam liječio ljude od ovih parazita, no vjerujem da je ovo prvi takav slučaj zabilježen u Australiji', kazao je dr. Andrew Fuller iz bolnice u gradu Prahranu. 'Moguće je da su s ribom koju su ulovili pojeli ličinke crva. Nakon što su primili kuru antibiotika se oporavljaju.

Kada uđu u ljudsko tijelo zubati crvi mogu ići gdje god žele jer si mogu 'prokrčiti' put izjedanjem dijelova tijela, kazao je dr. Fuller. Kreću se ispod kože i mogu uzrokovati kvržice koje užasno svrbe. Dugi su između jednog i tri milimetra, a u tijelu mogu preživjeti i do 15 godina. Hrane se vitalnim organima, mozgom i leđnom moždinom, a ako ih se ne otkrije na vrijeme mogu uzrokovati smrt.