Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda jedini je premijer u Europi, a možda i u svijetu, koji nosi - naušnicu. Otkrivamo vam zašto!


I hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas su imali nešto zajedničko. A to je da je obojici danas bio prvi službeni nastup.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović u BiH: "Daytonski sporazum i dalje je vrlo važan i Hrvatska će ga braniti" Crobarometar Novi Crobarometar: Jesu li afere i inflacija potopile rejting HDZ-a i kakva je podrška radu predsjednika Milanovića?

Osim toga, novinarima iz Hrvatske posebno je bio zanimljiv još jedan detalj. Naime, premijer Vjekoslav Bevanda u lijevom uhu ima malenu, zlatnu naušnicu što ga zapravo čini jedinim europskim premijerom koji nosi naušnicu.

Vjekoslav Bevanda je, pričaju lokalni novinari, ratne 1992., s još četvoricom prijatelja izlazio iz Mostara preko Goranaca koji je bio jedini izlaz. Ondje su neprestano padale granate i bilo je iznimno opasno, stoga se njih petero prijatelja dogovorilo da će onaj tko izađe živ probušiti uho i da nikada neće skinuni naušnicu. 

>> Milanović u BiH: Ne dolazim kao tutor, ne skupljam glasove

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju