Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jennifer Figge doplivala je do plaže u Trinidadu na Karibima i postala prva žena koja je preplivala Atlantski ocean, nakon što je 12. siječnja skočila u more kod obala Zelenortske Republike kod afričke zapadne obale, javlja AP.


Ta 56-godišnja sportašica sanjala je o preplivavanju Atlantika još od svoje 12. godine. Figge je planirala stići do Bahama ali je zbog vjetrovitog nevremena skrenula skoro 1.610 kilometara s predviđenog smjera i završila u Trinidadu 5. veljače. 

Odiseju namjerava nastaviti plivajući od Trinidada do Djevičanskih otoka, i tamo se očekuje krajem veljače nakon čega se vraća u Aspen u Koloradu i svom najdražem ljubimcu, aljaškom malamutu Hanku.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija U moru na Bačvicama na dubini od pet metara pronađeno beživotno tijelo muškarca Podvodne ljepote - 22 Duboko ispod površine oceana postoji neki drugi svijet u koji rijetko zavire ljudi

Figge je dnevno plivala najviše do osam sati, a pratila ju je ekipa na katamaranu, na kojem je ona i spavala. Svako se jutro budila u sedam sati i odmah pojela spremljenu tjesteninu i pečene krumpire. 

Po noći je jela meso, ribu i maslac od kikirikija kako bi u organizam svakodnevno unijela oko 8.000 kalorija koje je potrošila tijekom plivačkih dionica.