Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod pritiskom prosvjeda

Jemenski predsjednik raspustio vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh suočen sa sve snažnijim pritiskom da odstupi s položaja danas je raspustio vladu.

'Predsjednik republike je raspustio vladu', izvijestili su državni mediji navodeći da je u tijeku sastavljanje nove vlade. U vijesti nisu navedeni razlozi za tu odluku.

Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh proglasio je u petak izvanredno stanje nakon silovitih sukoba prosvjednika sa snagama reda u kojima je poginulo više desetaka ljudi. Danas su pokopani neki od 52 ubijena prosvjednika koje su u petak s krovova ustrijelili snajperisti.

Nakon krvoprolića u petak Saleha je napustio niz saveznika i suradnika, a u nedjelju je ostavku na svoj položaj dao i jemenski veleposlanik pri UN-u Abdulah Alsaidi.

Prosvjedi u Jemenu traju od konca siječnja, a prosvjednici traže političke slobode i ostavku predsjednika Alija Abdulaha Saleha koji je na vlasti već 32 godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene