Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meta bili vojnici

Jemen: Najmanje 20 mrtvih nakon napada bombaša samoubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 20 ljudi poginulo je u napadu bombaša samoubojice u glavnom gradu Jemena Sanaai, a prema neslužbenim informacijama ta brojka mogla bi dosegnuti i čak 50.

Meta napada bili su vojnici koji su se pripremali za vojnu paradu koja bi sutra trebala biti upriličena povodom Dana nacionalnog jedinstva. Na paradi bi se, barem prema najavama prije današnjeg napada, trebao pojaviti i jemenski predsjednik, donosi BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom" hutisti - 3 Prijetnja Hutisti kane srušiti dio interneta? ''Takvu akciju mogu izvesti samo dvije zemlje''

>> Jemen: Skupina povezana s Al Kaidom oslobodila 73 vojnika

Bombaš obučen kao vojnik raznio se dok su vojnici marširali kraj predsjedničke palače, a napad se dogodio samo 10 dana nakon što je vojka započela borbu protiv islamskih militanata povezanih s Al-Qa'idom. Tijekom vikenda najmanje 33 militanta i 19 vojnika poginulo je u sukobima nedaleko grada Jaar u sjevernoj provinciji Abyan. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene