Na listi svjetskih milijardera došlo je do promjene.

Galerija


Jeff Bezos prije dva tjedna poletio je u svemir, ali to nije razlog što više nije najbogatiji čovjek na Zemlji. Dionice njegova Amazona prošli su tjedan oslabile zbog poslovnih rezultata lošijih od očekivanja. Bezos je kao najveći dioničar u samo jednom danu izgubio gotovo 14 milijardi dolara. Ostale su mu još oko 194 milijarde.

Vezani članci Brojenje novca U godini pandemija: Znatno porastao broj milijunaša, 63 posto njih živi u četiri zemlje MacKenzie Scott Ne prestaje dijeliti milijarde koje je dobila razvodom, a čini se da joj je bivši spreman na idući korak sa ženom koja im je razorila brak

"Želim zahvaliti svakom Amazonovom zaposleniku i kupcu jer vi ste platili sve ovo. Ozbiljno, svakom kupcu Amazona i svakom zaposleniku Amazona, hvala iz dubine srca“, poručio je nakon pothvata.

Ta izjava nakon leta u svemir izazvala je lavinu oštrih kritika. Posebno od predstavnika radnika Amazona koji tvrde kako ih uprava nije dovoljno zaštitila u vrijeme pandemije i čak im je smanjila plaće.

Bezosa je pretekao francuski milijarder Bernard Arnault, šef i najveći dioničar konglomerata LVMH poznatog po luksuznim proizvodima. Njegovo se bogatstvo procjenjuje na gotovo 200 milijardi dolara. Možda mu zato nije bio problem obećati 200 milijuna eura za obnovu pariške katedrale Notre Dame.

Bezos i Arnault su se ove godine već izmjenjivali na tronu. U stopu ih prati Elon Musk. Šef proizvođača automobila Tesle i tvrtke za svemirska istraživanja SpaceX posjeduje oko 185 milijardi dolara.

Daleko iza njih je dugi niz godina najbogatiji čovjek svijeta, osnivač Microsofta Bill Gates. Forbes mu imovinu procjenjuje na 132 milijarde dolara. No prije dva dana formalno se razveo od supruge Melinde. Detalji sporazuma nisu poznati pa tako ni kako je razvod utjecao na njegove bankovne račune. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr