Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac pakistanskog porijekla upao je u Židovski centar u Seattleu i otvorio vatru na zaposlenike. Jedna žena je ubijena a šest ih je ranjeno. Muškarac, u dobi zmeđu 30 i 40 godina , nakon napada se predao bez otpora.


Naoružani muškarac navodno je pred zaposlenicima seattleškog ogranka Židovske federacije izjavio da je američki musliman koji je bijesan na Izrael, a u Židovski centar je upao vičući "ja sam američki musliman, mrzim Izrael" te počeo nasumce pucati. 

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Muškarac prebio medicinsku sestru nakon što je cijepila njegovu suprugu - razlog je bizaran Rat u Gazi Sve dramatičnije u Gazi: Broj žrtava porastao na 87, ispaljeno je oko 1750 raketa

Ostali zaposlenici Centra uspjeli su pobjeći iz zgrade, a policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i blokirala nekoliko okolnih zgrada.

Policija je nakon ovog događaja pojačala osiguranje sinagoga i židovskih organizacija u gradu. Također, pojačano je i osiguranje džamija i islamskih organizacija.

Židovska federacija bila je jedan od sponzora povorke koja je ovog tjedna bila organizirana radi potpore izraelskim napadima protiv Hezbolaha u Libanonu.