Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Almir Hodžić (24) fakultet je završio u roku, a iako je znao za tešku situaciju na tržištu rada bio je uvjeren da se najbolji mogu zaposliti.


Jedan od najboljih studenata banjalučkog Pravnog fakulteta nakon završetka školovanja - čuva ovce. Dok čeka posao u struci Almir Hodžić (24) iz Ljubije kod Prijedora svaki dan radi na polju gdje vozi traktor, bavi se stočarstvom i drugim poljoprivrednim poslovima, piše Dnevni Avaz.

Vezani članci Indijski poduzetnik Arvind Kapur i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović - 2 Ulaganje od 50 milijuna eura: "Krenut ćemo s poljoprivredom, a onda s obrađivačkom industrijom i pakiranjem" Udruga Prsten upozorila na probleme Poduzetnik kojem je Kalinić spasio život krajem prošle godine: "Zahvalan sam mu za cijeli život"

Pravo je upisao 2009. godine i završio ga u roku, odnosno četiri godine kasnije. Tijekom osnovne i srednje škole prosjek ocjena mu je bio 5.0.

Student iz Karlovca izmislio ležaljku za plažu sa sefom za novac, nakit i mobitel

Iako je, kaže, znao za tešku situaciju na tržištu rada, vjerovao je da najbolji mogu naći posao. 'Sve ispite sam dao na vrijeme. Tijekom studija nisam pao niti jedan ispit', priča Almir koji je za vrijeme studiranja pomagao roditeljima u poljopivredi koja je bila izvor prihoda, ne samo za preživljavanje nego i za njegovo školovanje.

INTERAKTIVNA KARTA Evo stvarnih razmjera nezaposlenosti u Hrvatskoj

Danas i po 12 sati dnevno radi posao koji nema nikakve veze s njegovom strukom. Od listopada prošle godine kada je diplomirao natjecao se za nekoliko poslova i slao otvorene molbe - za sada bez uspjeha. Žalosno je, smatra, što se od deset najboljih studenata njegove generacije zaposlilo samo njih troje.

Svjestan je i da su korupcija i nepotizam rak rana društva u BiH. Tako je i njemu više puta rečeno da ispunjava uvjete za zaposlenje u bilo kojoj javnoj ustanovi, ali nema vezu. Zbog cijele situacije i zabrinutosti za karijeru pravnika postao je jedan od onih koji razmišljaju o odlasku u inozemstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook