Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko predložio je u petak u govoru na sveučilištu u Lvivu na zapadu Ukrajine da se uvede engleski umjesto ruskog kao drugi jezik koji se uči u ukrajinskim školama.


"Engleski bi trebao postati drugi jezik koji se uči u školama, jer postoji veza između životnog standarda i razine vladanja engleskim kod stanovništva neke zemlje", rekao je Porošenko, bivši poslovni čovjek s diplomom međunarodnih gospodarskih odnosa koji odlično vlada tim jezikom.

Putinova jasna poruka Europi

Vezani članci Dvadeset godina vlasti Vladimira Putina - 5 Putinu je imidž uvijek bio najvažniji, a pandemija koronavirusa nanijela mu je dosad najveći udarac Donald Trump i Vladimir Putin Trump i Putin objavili zajedničko priopćenje o suradnji u Drugom svjetskom ratu: "Možemo ostaviti razlike po strani, graditi povjerenje i surađivati"

On je naveo primjer Singapura, gdje je vlada 1950.-ih godina prošlog stoljeća odredila engleski kao drugi službeni jezik.

"Moramo govoriti o statusu engleskog, a ne ruskog", naglasio je.

Ukrajinski je jedini službeni jezik zemlje od neovisnosti 1991. ali u brojnim obiteljima ne govori se ukrajinski nego ruski. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook