Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porošenko pretjerao?

Je li ovo dosad najveća provokacija Putina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko predložio je u petak u govoru na sveučilištu u Lvivu na zapadu Ukrajine da se uvede engleski umjesto ruskog kao drugi jezik koji se uči u ukrajinskim školama.

"Engleski bi trebao postati drugi jezik koji se uči u školama, jer postoji veza između životnog standarda i razine vladanja engleskim kod stanovništva neke zemlje", rekao je Porošenko, bivši poslovni čovjek s diplomom međunarodnih gospodarskih odnosa koji odlično vlada tim jezikom.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Petro Porošenko Komentar na rat Bivši ukrajinski predsjednik oštro: "Putin je već 22 godine ludi manijak"

Putinova jasna poruka Europi

On je naveo primjer Singapura, gdje je vlada 1950.-ih godina prošlog stoljeća odredila engleski kao drugi službeni jezik.

"Moramo govoriti o statusu engleskog, a ne ruskog", naglasio je.

Ukrajinski je jedini službeni jezik zemlje od neovisnosti 1991. ali u brojnim obiteljima ne govori se ukrajinski nego ruski. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene