Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izostanci s nastave

Japansku 8-godišnju princezu maltretirali u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska osmogodišnja princeza izostala je s nastave prestrašena jer su je kolege iz škole maltretirali. Carska obitelj je u šoku, a škola negira da se radi o bullyingu.

Kada je maltretiranje u pitanju, titula, čini se, nije važna. Osmogodišnja princeza Aiko, kći japanskog prijestolonasljednika pala je u depresiju nakon što su dječaci iz škole prema njoj bili grubi. Zbog toga već nekoliko dana ne ide na nastavu. Carska obitelj od škole je zatražila da istraže slučaj, oni tvrde kako nije riječ o bullyingu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulazi u utrku Presedan u Tajlandu: Princeza kandidatkinja za premijerku Slika nije dostupna POTRESNO PISMO "Bagro bošnjačka, srpska i hrvatska! Zbog vas se moja djevojčica pokušala ubiti"

'Iznenadila se i prestrašila kada je jedan od njezinih kolega projurio kraj nje. Nismo našli dokaze koji upućuju da ju je netko maltretirao', rekao je Motomasa Higashisono, direktor škole. Škola koju Aiko pohađa nekada je bila državna, no sada je škola za djecu iz više klase. Vijest o mukama male Aiko pogodila je brojne Japance koji jako poštuju tradiciju i carsku obitelj.

'Žao mi je što čujem da princezu Aiko maltretiraju jer ona je član carske obitelji', rekao je Keipri Nishino, vatrogasac. 'Bullying je loš kada je u pitanju bilo tko, nevažno je li princeza', kaže Tetsuo Hamada, posjetitelj kraljevske palače.

'Nadam se da će uskoro naći mir i vratiti se u školu. Ona je član važne obitelji', kazala je Takako Kitagawa, kućanica. Član carske obitelji ili bilo koje drugo dijete, u Japanu ili u Hrvatskoj, svi se slažu u jednom: nasilju treba stati na kraj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene