Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Kasnio na sastanak

Zaredali mu se gafovi: Japanski ministar javno se ispričao zbog tri minute kašnjenja

Japanski ministar Yoshitaka Sakurada (Foto: AFP)
Japanski ministar Yoshitaka Sakurada (Foto: AFP) Foto: Afp
Sakurada, ministar za Olimpijske igre i ministar za kibernetičku sigurnost, suočen je sa žestokim kritikama japanskih parlamentaraca nakon niza gafova.

Japanski ministar za Olimpijske igre Yoshitaka Sakurada javno se ispričao nakon što je tri minute zakasnio na sastanak u parlamentu u četvrtak, izvijestio je u petak BBC.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Slika nije dostupna ZABUNIO SE U PERONU Možete li ovo zamisliti u Hrvatskoj? Vlak je kasnio jednu minutu i sada strojovođa tuži poslodavca

Oporbeni zastupnici izjavili su kako je svojim kašnjenjem ministar pokazao nepoštovanje prema svojoj dužnosti i u znak prosvjeda su pet sati bojkotirali sastanak odbora za proračun.

Sakurada je suočen sa žestokim kritikama parlamentaraca nakon niza gafova.

Prošli tjedan rekao je da se osjeća razočarano kada je čuo da su japanskoj vrhunskoj sportašici dijagnosticirali leukemiju.

"Ona je potencijalna dobitnica zlatne medalje (na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.), sportašica od koje smo imali velika očekivanja. Stvarno sam razočaran", kazao je on, nakon čega je bio prisiljen ispričavati se.

Godine 2016. također je kritiziran zbog opisivanja tzv. žena za utjehu, prisiljenih na pružanje seksualnih usluga japanskim vojnicima u vrijeme rata, kao "profesionalnih prostitutki".

A prošle je godine Sakurada, koji je također ministar za kibernetičku sigurnost, rekao da nikada nije koristio računalo, dodavši da su to za njega uvijek radili njegovi podređeni.

Oporba opetovano poziva na njegovu ostavku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene