Japanski ministar Yoshitaka Sakurada (Foto: AFP)
Japanski ministar Yoshitaka Sakurada (Foto: AFP) Foto: Afp

Sakurada, ministar za Olimpijske igre i ministar za kibernetičku sigurnost, suočen je sa žestokim kritikama japanskih parlamentaraca nakon niza gafova.


Japanski ministar za Olimpijske igre Yoshitaka Sakurada javno se ispričao nakon što je tri minute zakasnio na sastanak u parlamentu u četvrtak, izvijestio je u petak BBC.

Vezani članci Policija u Japanu,ilustracija Izvršena smrtna kazna nad strancem u Japanu: Obješen Kinez osuđen za ubojstvo četveročlane obitelji Erico (Foto: Instagam/ericobear) - 17 Erico je najslađi korgi na Instagamu, svi se raspekmeze kad ga vide

Oporbeni zastupnici izjavili su kako je svojim kašnjenjem ministar pokazao nepoštovanje prema svojoj dužnosti i u znak prosvjeda su pet sati bojkotirali sastanak odbora za proračun.

Sakurada je suočen sa žestokim kritikama parlamentaraca nakon niza gafova.

Prošli tjedan rekao je da se osjeća razočarano kada je čuo da su japanskoj vrhunskoj sportašici dijagnosticirali leukemiju.

"Ona je potencijalna dobitnica zlatne medalje (na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.), sportašica od koje smo imali velika očekivanja. Stvarno sam razočaran", kazao je on, nakon čega je bio prisiljen ispričavati se.

Godine 2016. također je kritiziran zbog opisivanja tzv. žena za utjehu, prisiljenih na pružanje seksualnih usluga japanskim vojnicima u vrijeme rata, kao "profesionalnih prostitutki".

A prošle je godine Sakurada, koji je također ministar za kibernetičku sigurnost, rekao da nikada nije koristio računalo, dodavši da su to za njega uvijek radili njegovi podređeni.

Oporba opetovano poziva na njegovu ostavku. (Hina)